Brugernes Akademi

Bliv frivillig patientledsager

Leder du efter et givende frivilligt arbejde hvor du kan prøve kræfter med patientstøtte, omsorgsarbejde og krisehåndtering? Og har du lyst til at bruge din faglighed til at gøre en kæmpe forskel for en udsat målgruppe? Så læs videre!

Brugernes Akademi er en interesseorganisation for socialt udsatte stofbrugere i Danmark. Som del af vores initiativ i Region Hovedstaden ”KOL på Gadeplan” laver vi lungefunktionstests i vores mobile klinik, som kører rundt i Region Hovedstaden og besøger rusmiddelcentre, varmestuer, stofindtagelsesrum, væresteder, botilbud m.m.

Vi ved at mange udsatte stofbrugere ikke går til lægen eller tager på hospitalet og arbejder derfor ud fra devisen at vi kommer til dem og tilbyder håndholdt patientstøtte, hvis de viser sig at have nedsat lungefunktion, som er tegn på lungesygdommen KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom).  

I den forbindelse har vi brug for nogle engagerede frivillige, der kan ledsage og støtte udsatte borgerne med nedsat lungefunktion til videre udredning. Mange udsatte har dårlige erfaringer i mødet med sundhedssystemet eller har behov for at blive hentet og mindet om aftaler.

En ledsagelsesvagt består derfor af, at man henter borgeren og tager med dem ud til Hvidovre Hospital eller egen læge, og i nogle tilfælde indebærer det også at man lige tager nogle noter om evt. medicin, opfølgende samtaler, osv.

Hvem er du?

  • Er over 21 år
  • Er åben, venlig og møder andre mennesker i øjenhøjde
  • Har lyst til at træne mindst en gang om måneden

Hvad får du ud af det? 

  • Noget helt unikt på CV’et 
  • Oplæring og træning inden du går i gang, samt løbende supervision og sparring med ledelse og andre frivillige
  • Løbende infoaftener, hvor man lærer alt muligt om udsatteområdet fra forskellige perspektiver 
  • Et socialt fællesskab i Brugernes Akademi-teamet
  • Masser af god karma

Hvis du har lyst til at støtte nogle udsatte borgere eller blot er interesseret i at høre mere – så skriv til os på chiara@brugernesakademi.dk