Brugernes Akademi

Bliv frivillig

Bliv frivillig hos os i Brugernes Akademi og få unik arbejdserfaring med socialt udsatte. Vores frivillige er en helt afgørende del af vores arbejde her i foreningen. Uden dem, kunne vi slet ikke hjælpe så mange socialt udsatte, som vi gør i dag.

Vores frivillige har flere forskellige baggrunde og kompetencer og vi har mange forskellige indsatser, hvor du som frivillig har mulighed for at bidrage til foreningens arbejde og gøre en kæmpe forskel for os og stofbrugere i Danmark. Vi hår både projekter, der har fokus på at skabe bedre sundhedsindsatser, et inkluderende arbejdsfællesskab eller at reducere ensomhed blandt udsatte stofbrugere.

Bliv frivillig patientledsager

Leder du efter et givende frivilligt arbejde hvor du kan prøve kræfter med patientstøtte, omsorgsarbejde og krisehåndtering? Og har du lyst til at bruge din faglighed til at gøre en kæmpe forskel for en udsat målgruppe? Så læs videre!

Brugernes Akademi er en interesseorganisation for socialt udsatte stofbrugere i Danmark. Som del af vores initiativ i Region Hovedstaden ”KOL på Gadeplan” laver vi lungefunktionstests i vores mobile klinik, som kører rundt i Region Hovedstaden og besøger rusmiddelcentre, varmestuer, stofindtagelsesrum, væresteder, botilbud m.m..

Vi ved at mange udsatte stofbrugere ikke går til lægen eller tager på hospitalet og arbejder derfor ud fra devisen at vi kommer til dem og tilbyder håndholdt patientstøtte, hvis de viser sig at have nedsat lungefunktion, som er tegn på lungesygdommen KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom).  

I den forbindelse har vi brug for nogle engagerede frivillige, der kan ledsage og støtte udsatte borgerne med nedsat lungefunktion til videre udredning. Mange udsatte har dårlige erfaringer i mødet med sundhedssystemet eller har behov for at blive hentet og mindet om aftaler.

En ledsagelsesvagt består derfor af, at man henter borgeren og tager med dem ud til Hvidovre Hospital eller egen læge, og i nogle tilfælde indebærer det også at man lige tager nogle noter om evt. medicin, opfølgende samtaler, osv.

Hvem er du?

 • Er over 21 år
 • Er åben, venlig og møder andre mennesker i øjenhøjde
 • Har læst/læser sygeplejerske, socialrådgiver, psykologi, pædagog, eller andet relevant
 • Kan tage mindst en vagt om måneden (vagterne ligger typisk på torsdage)

Hvad får du ud af det? 

 • Noget helt unikt på CV’et 
 • Oplæring og træning inden du går i gang, samt løbende supervision og sparring med ledelse og andre frivillige
 • Løbende infoaftener, hvor man lærer alt muligt om udsatteområdet fra forskellige perspektiver 
 • Et socialt fællesskab i Brugernes Akademi-teamet
 • Masser af god karma

Hvis det lyder som noget for dig eller blot er interesseret i at høre mere – så skriv til chiara@brugernesakademi.dk.

Bliv træningsbuddy i Slagelse

Brugernes Akademi er en NGO, der arbejder for at forbedre vilkårene for udsatte stofbrugere bl.a. gennem sociale aktiviteter og sundhedsindsatser.  

Adgang og støtte til fysisk aktivitet er en af de faktorer, der betyder meget for udsatte menneskers mentale og fysiske sundhed, men kan for nogle samtidig være en ganske grænseoverskridende oplevelse. Derfor søger Brugernes Akademi frivillige, der vil støtte i hvordan man træner, bruger maskinerne og mest af alt kan være der som en betryggende ven.

At træne er at passe på sig selv, en tjeneste for sin krop, og det er også at være en del af et motiverende fællesskab. Vi mener, at dette skal være tilgængeligt for alle – uanset alder, social baggrund og helbredstilstand. Derfor er vi så glade for at have indgået en aftale med træningscenteret Aktivt Velvære i Slagelse om, at tidligere/nuværende/pauseholdende stofbrugere kan komme og træne gratis – også på holdtræning.

Nu mangler vi kun nogle engagerede frivillige til at tage med dem.

Hvem er du?

 • Er over 21 år
 • Er åben, venlig og møder andre mennesker i øjenhøjde
 • Har lyst til at træne mindst en gang om måneden

Hvad får du ud af det? 

 • Noget helt unikt på CV’et 
 • Gratis træning 
 • Løbende temaaftener, hvor man lærer alt muligt om udsatteområdet fra forskellige perspektiver 
 • Et socialt fællesskab
 • Masser af god karma

Hvis du har lyst til at støtte nogle udsatte borgere i Slagelse eller blot er interesseret i at høre mere – så skriv til os på chiara@brugernesakademi.dk

Flere muligheder for frivilligt arbejde i et af vores andre tilbud

Brugernes Akademi søger også løbende frivillige, som kan hjælpe foreningen med fundraisingsopgaver, events og andet.

Så hvis du har lyst til at blive frivillig i Brugernes Akademi eller vil høre mere om vores frivillige arbejde og indsatser, så er du meget velkommen til at kontakte os på info@brugernesakademi.dk.