Brugernes Akademi

Frivilligprisen til Brugernes Akademi

Frivilligprisen 2020 | Brugernes Akademi og vores formand Anja Plesner Bloch vandt i 2020 årets frivilligpris i København.

Prisen uddeles hvert år af frivilligrådet til en forening, der har ydet en væsentlig frivillig indsats på det sociale område.

Motivationen for prisen til os i Brugernes Akademi og vores formand Anja, var ifølge Socialborgmester, Mia Nygaard og frivilligrådet, den mange årige indsats for stofbrugere i København, hvor foreningen har bidraget til test og behandling af sygdommene HIV og Hepatitis-C. Yderligere gik motivationen på foreningens vedvarende arbejde, hvor vi tilbyder aktuel og relevant ekspertviden om stofbrugernes udfordringer og behov. Sidst lagde de fra frivilligrådet i motivationen vægt på det seneste år, hvor vi også har kastet os ind i kampen mod Corona, og har hjulpet gadefolket med test, mundbind og håndsprit, som har holdt smitten nede blandt de udsatte borgere. Ligeledes udtrykte borgmesteren en stor taknemmelighed for Anjas ihærdige arbejde som talerør for byens stofbrugere.

Vi i foreningen og Anja selv er meget glade og taknemmelige for prisen fra frivilligrådet i 2020. Vi ser det som en stor anerkendelse, og med oprejst pande vil vi selvfølgelig fortsætte vores kamp og indsatser for og med vores målgruppe, stofbrugerene.

Frivilligprisen | Stifter af Brugernes Akademi, Anja Plesner Bloch