Vi får en ny mobil klinik

Brugernes Akademi har store nyheder, da vi til oktober kan hilse en ny mobil klinik velkommen og må sige farvel til vores gamle, trofaste bus.

I den mobile klinik tester foreningen hvert år 500 socialt udsatte for hepatitis C og andre infektionssygdomme, men klinikken har efterhånden mange år på bagen og er derfor blevet træt og slidt. Med støtte fra Augustinus Fonden og Oak Foundation Denmark har foreningen nu fået mulighed til at anskaffe sig en helt ny mobil klinik, så vi kan fortsætte denne afgørende opsøgende sundhedsindsats de næste mange år.

Med en ny mobil klinik vil foreningen ikke alene kunne bidrage til eliminationen af hepatitis C, som WHO har sat som mål for 2030, men vi vil derimod også kunne fokusere på andre sygdomme stofbrugere lider af og her tænker vi især på KOL. Mange socialt udsatte døjer med dårlig lungefunktion, men det kniber med en ordentlig udredning og behandling.

I Brugernes Akademi ved vi, at det kan være nødvendigt at vende sundhedssystemet på hovedet og lade det komme hen til patienterne. Derfor vil vi i fremtiden også gøre en indsats for at mindske uligheden i sundhed ved at fokusere på bedre opsporing og behandling af KOL.

Vi ser frem til at byde jer alle sammen velkommen i vores helt nye klinik til efteråret og vi kan ikke takke Augustinus Fonden og Oak Foundation Denmark nok, for at give os denne mulighed, så vi kan blive ved med at bekæmpe uligheden i sundhed.